Mariet

Een therapeute en trainer pur sang

Zo omschrijf ik mezelf. Gezond nieuwsgierig naar mensen en wat hen innerlijk beweegt. Ik ben een sterke en tegelijkertijd ook kwetsbare vrouw met een missie die zelf het grootste deel van haar leven met ziekte en pijn moest leren omgaan. Mijn benadering is oprecht en met humor, gebaseerd zowel op ervaring als op inzicht en kennis. De confrontatie in het gesprek schuw ik niet en ik ondersteun met passie mijn cliënten in het hervinden van zichzelf, hun gezondheid, kracht, vertrouwen en in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Mijn werk als trainer is ontstaan als een natuurlijk vervolg op mijn werk als therapeute én vanuit mijn eigen positieve ervaringen met aandachtgericht mediteren en zelfcompassie. De winst die ik daaruit haal, wil ik delen…

Mijn praktijk is gevestigd in Bathmen (bij Deventer).

Als therapeute: werk ik in alle rust, met een realistische kijk en een luisterend oor, samen met mijn cliënt aan de kern van het probleem, waardoor men eerder tot een inzicht en/of een oplossing kan komen of tot verwerking van een (traumatische) ervaring of bij existentiële levensvragen. Mijn cliënten zijn volwassenen, maar ook jonge kinderen en pubers met ADHD, concentratiestoornissen, hooggevoeligheid of diepgaande emotionele problemen.

De hulpvragen zijn heel divers en bestaan niet alleen uit klachten op lichamelijk maar ook op psychisch en psychosociaal gebied. Regelmatig zijn klachten niet te diagnosticeren (SOLK).

Als MBP-practitioner: stress, burn-out en SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijk klachten) zijn thema’s in mijn specialistische werk als MBP-coach bij individuele begeleiding van cliënten en in reïntegratietrajecten van zorgverleners. De herstel- en verzuimtrajecten gaan in samenspraak met cliënt, bedrijfsarts en opdrachtgever (zorginstelling).

Als trainer en docent: begeleid ik collega’s binnen het complementaire veld en terug naar de werkvloer d.m.v. coaching, geaccrediteerde bijscholingen via Academie Terreel en incompany-trainingen voor zorginstellingen. Daarnaast ben ik intervisie- en stagebegeleider, voormalig gastdocent Leertherapie en Praktijkvoering en supervisor op de Academie voor Geesteswetenschappen. Last but not least geef ik met veel plezier gespecialiseerde Mindful Leven trainingen aan individuen en groepen, meer info.

Hoe wordt Mariet als mens en trainer gezien door haar leraren?

Erik van den Brink (psychiater): “Onze wegen kruisten zich toen Mariet al een lange weg achter de rug had van onbegrepen klachten en ziek zijn, van hoop en wanhoop, van steeds weer vallen en moedig weer opstaan. Met veel respect en bewondering nam ik kennis van haar persoonlijk verhaal en hoe zij leerde leven met kwetsbaarheid en onzekerheid. Zij is ervaringsdeskundige bij uitstek als het gaat om het leren omgaan met menselijk lijden, het vinden van de juiste hulp en het aanspreken van ons zelfhelend vermogen daarbij. De metafoor dringt zich op van de lotusbloem die mooier en mooier wordt, naarmate de wortels dieper en dieper in de modder reiken. Haar bijzondere weg maakt haar tot een bijzonder mens en ongetwijfeld tot een bijzondere compassietrainster. Moge Mariet velen inspireren om wijsheid en compassie in hun leven tot bloei te laten komen.”

Mabel de Graaf-van Osnabrugge (therapeut): “Mariet staat haar mannetje. Je kunt niet om haar heen. Dat is de eerste indruk die zij afgeeft. Mariet is zacht, warm voelend en helderwetend; dat vooral ook! Ik heb Mariet mogen zien op de bodem van de put en jubelend van geluk. Ik heb gezien hoe zij tegen elke muur binnen het medische circuit opliep en ik heb gezien hoe zij met volharding, door trouw te blijven aan haar innerlijke stem, ook elke deur in datzelfde circuit open kreeg. Mariet is ervaringsdeskundige èn een geschoold vakvrouw. Ze is kwetsbaar en krachtig tegelijk. Ze is een toonbeeld van iemand die de moed heeft om bij zichzelf naar binnen te gaan, de eigen schaduw te onderzoeken, haar eigen aandeel in haar levensproces onder ogen te komen. Zij put daarmee uit een rugzakje dat uniek is en van onnavolgbare waarde voor een ieder die een helpende hand nodig heeft. Elk mens is uniek, maar soms denk ik weleens: waren er maar meer mensen zoals zij!”

Disclaimer: Het is een voorwaarde dat de cliënt eerst een arts heeft geconsulteerd over zijn/haar klachten. Het is niet mijn taak om een medische diagnose te stellen! Ik werk multidiscipliniar in combinatietherapie, indien noodzakelijk met (ortho)pedagoog, psycholoog, psychotherapeut, psychiater en/of jeugdzorg. Indien gewenst begeleid ik ook kind/leerkrachten door inzicht te geven bij gedragsproblemen a.g.v. overprikkeling, HSP of hyperactiviteit.

Psycho-Energetisch (Natuurgeneeskundig) Registertherapeut

Specialisatie: Lichaamsgerichte traumatherapie

Gespecialiseerd Mindfulnesstrainer

Compassietrainer MBCL Register A

Bijscholingsdocent MPsBK en supervisor student-therapeuten

Stageverlener voor CAM, Academie voor Geesteswetenschappen en Academie Terreel

Mentor- en stage- begeleider bij VVET