Energetische Therapie

Een stap naar innerlijk evenwicht

Alles wat leeft en ieder mens wordt omgeven door een subtiel energie- of krachtveld, het aura. Een energetisch therapeut voelt en ziet dit energieveld en richt zich hierop met als doel om op zoek te gaan naar blokkades en storingen in het menselijk energiesysteem.
Ervaring leert dat mensen vaak voorbij gaan aan hun lichaam, de pijnsignalen en stress die het lichaam afgeeft negeren en zo kan er disbalans ontstaan. Disbalans kan zich op allerlei manieren uiten zowel op geestelijk, fysiek als emotioneel niveau en vraagt om evenwicht.

In de therapie wordt gewerkt vanuit de holistische visie: de lichamelijke, emotionele en geestelijke conditie van de cliënt worden tegelijkertijd behandeld. Het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest wordt zo optimaal bevordert. Komt het menselijk energiesysteem door het opheffen van storingen of door het ontvangen van helende energie weer in balans, dan brengt dat ook lichaam en geest weer in evenwicht. Dit is vaak het begin van een herstel en de weg terug naar vertrouwen in jezelf.

Een consult bestaat uit een combinatie van:

  • Procesbegeleiding;
  • Transpersoonlijke gesprekstherapie;
  • Magnetiseren (overbrengen en ontladen van energie d.m.v. handoplegging);
  • Aura reading.

Lichaamsgerichte traumatherapie is een specialisatie binnen deze therapievorm.

Het is ook mogelijk om alleen gemagnetiseerd te worden ter bevordering van pijnreductie, vermindering stress/fysieke onrust/angst en/of overprikkeling (ADHD/HSP), bij depressie of burn-out, heling letsel na ongeval, wondheling, vlotter herstel na een operatie of ziekte of ter algemene ontspanning (healing).

Energetische therapie wordt toegepast als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en erkend door de zorgverzekeraars, waardoor de consulten (deels) worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (alternatieve geneeskunde).

Energetische therapie wordt toegepast als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en erkend door de zorgverzekeraars, waardoor de consulten (deels) worden vergoed.