Trainingen / Bijscholingen

Heartfulness Deventer                                                 Gespecialiseerde Mindfulness en Compassietrainingen         (MBSR en MBCL) én individuele MBP-coaching

Mindfulness betekent bewust je aandacht ergens op richten, op het hier en nu, en niet oordelend zijn over wat je verder gewaar wordt. Mindfulness is een meditatie-vorm uit het Boeddhisme en betekent letterlijk: ‘de dingen zien zoals ze werkelijk zijn’. Compassie gaat daarin een stap verder, door zelfonderzoek ontstaat meer bewustwording en verdieping (inzicht in jezelf en in je handelen). Zelfcompassie cultiveert mildheid naar jezelf en je omgeving.

Als MBP-professional (Mindfulness Based Practitionar) en compassietrainer biedt Mariet MBSR basis én gespecialiseerde trainingen in mindfulness, vervolg- en nazorg-trainingen of individuele MBP-coaching. Speciaal voor mensen die een MBSR/MBCT-training hebben gevolgd en daardoor hulp zoeken, verdieping of coaching wensen. Mariet werkt als therapeut-trainer en MBP-coach in samenwerking met de Mindfulnessfabriek en Stresswise Deventer.

Kijk voor het trainingsaanbod en de coachingsmogelijkheden op: www.heartfulness-deventer.nl

Waar? De trainingen worden gegeven in Deventer Centrum en Wilp op individuele inschrijving en daarnaast incompany aangeboden in de Steden-driehoek bij zorginstellingen.

Trainingslocaties:

Deventer-Centrum, Bergschild 14

Wilp (bij Deventer), Buddezand 1   (rolstoeltoegankelijk)

Bathmen (individueel en duo-trainingen)

 

Co-Trainers Robert te Pas & Mariet Rutten

Mariet is een samenwerking succesvolle samenwerking aangegaan met Robert te Pas (geestelijk begeleider en communicatietrainer). In 2015 kruisten hun wegen, werkten ze samen en zo ontstond een gouden team. Ze bieden ervaringsgerichte Van Hoofd naar Hart Trainingen, gericht op de praktijk en diverse lagen van communicatie in het werken als (zorg)professional. Beiden zijn CRKBO-register trainer én hebben een gezamenlijke missie… mensen verbinden in kracht!

Trainers met een missie:Wij zijn ons bewust van de toenemende behoefte om in de werkgebieden van Zorg en Welzijn, meer tijd en aandacht te geven aan de mens en de mensgerichte aanpak. Een verschraling in de zorg is ontstaan!  Protocolering, regelgeving en administratieve procedures zorgen voor een toenemende werkdruk en haalt professionals weg bij hun passie en motivatie in het werk en in de zo nodige menselijke benadering van een cliënt.’

Post HBO-Bijscholingen Van Hoofd naar Hart (vHnH)

Module 1: vHnH – werken en communiceren vanuit essentie (PsBK geaccrediteerd KTNO) – Trainer Mariet Rutten

Deze bij- en nascholing PsBK is bestemd voor professionals en gericht op het belang van authenticiteit en kwetsbare communicatie binnen het therapeutisch werkveld. Deze 2-daagse training geeft inzicht in persoonlijke én onderlinge communicatie bezien vanuit de onderbewuste lagen van het bewustzijn, de diverse niveaus van communicatie, de kracht van kwetsbaarheid evenals de tools voor aandachtig luisteren, verbinding en nabijheid in de therapeutische setting komen aan de orde op deze inspirerende bijscholingsdagen.

Voor wie? Psychologen, therapeuten, hulpverleners en/of zorgprofessionals.

Aanbod 2020 – zie agenda:

  • Terreel Beroepsopleiding voor Energetische Therapie in Eindhoven.

Module 2: vHnH – de mens in al z’n facetten (2 + 3 daagse)
(PsBK accreditatie V&VN) Trainers Robert te Pas & Mariet Rutten

Van Hoofd naar Hart bijscholings- en verdiepingstrainingen zijn ontwikkeld door Mariet Rutten en Robert te Pas en gericht op kwetsbare communicatie en de mensgerichte benadering in de zorg.

Voor wie? Zorgprofessionals, hulpverleners, vrijwilligers, managers, leiding-gevenden.

De bijscholingen worden gegeven in Centra voor Persoonlijke Ontwikkeling in Zutphen (voorjaar) en Epe (najaar) op basis van individuele inschrijving.                  Kosten: 169 euro per dagdeel en/of 3-dagen deal: 475 euro (incl. lunch, koffie/thee). Voor meer informatie, voorwaarden en/of direct inschrijven stuur een email. (Inschrijven via de website van de centra is niet mogelijk!)

Zutphen: 8 mei, 5 juni en 3 juli 2020- Locatie: Hart van Zutphen – info

Epe: 10 september, 24 september en 8 oktober 2020 – Locatie: Oostraven Epe – info 

Incompany-aanbod

Bent u directeur, locatie-manager of leidinggevende van een zorgorganisatie en toe aan probleemoplossing en/of verandering binnen de organisatie of teams? Loopt uw team communicatief vast onderling? Is het verzuim hoog en werken aan preventie gewenst?

Wij bieden deze verdiepingstraining eveneens als maatwerk- en teambuildings-training aan zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers- en (nood)hulporganisaties. Een training wordt groepsgewijs aangeboden o.b.v. individuele of team inschrijvingen binnen één organisatie en is V&VN geaccrediteerd volgens de Plato-norm PsBK.

Incompany en maatwerk-training? Klik op de training om te openen voor meer informatie. Sluiten kan door nogmaals op de titel te klikken.

Incompany - De mens in al zijn facetten

Van Hoofd naar Hart-training: De mens in al zijn facetten…

Deze incompany training is PsBK-geaccrediteerd door V&VN (geldt bij lidmaatschap voor uw medewerkers als bijscholing).

Medewerkers in Zorg en Welzijn zijn de overbodige regels en procedures zat. Ze komen niet meer toe aan het echte mensenwerk en raken weg van hun passie en motivatie. Cliënten en patiënten vragen niet alleen aandacht voor de beperking of ziekte, er is ook behoefte aan persoonlijke aandacht en net als de professional wil men gezien worden als mens. Zorg en Welzijns-organisaties geven aan de balans kwijt te zijn, tussen het resultaatgericht willen werken en de menselijke benadering. Het is lastig om dit proces en deze cultuur te doorbreken.

Wij kiezen voor een andere weg en bieden naast dit systeem aandacht voor de mensgerichte aanpak om zo een gezonde en werkbare balans te vinden voor de professionals zelf (zij zijn nl. nét zo kwetsbaar als mens) in de omgang met hun cliënten. We leren professionals (weer) communiceren vanuit hun authenticiteit. Deze aanpak biedt hernieuwde energie voor de medewerkers, draagt bij aan het herstelproces van de cliënt/patiënt… en aan kostenbeheersing.

Wij bieden maatwerk in één of meerdaagse verdiepingsdagen. We werken praktisch vanuit de diverse lagen van communicatie, zetten verschillende werkvormen in gericht op: focus, (non-verbale) communicatie, praktijk- en eraringsuitwisseling, patronen, overdracht en tegenoverdracht. We geven aandacht aan mens Zijn en behoeften, stress- en succesfactoren. Informeer telefonisch of per email naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan.

Praktijkdag – Omgaan met kwetsbare doelgroepen

Van Hoofd naar hart – Omgaan met de kwetsbare mens…

Vind je als professional communiceren soms ook zo lastig? Mag er wat jou betreft wat meer menselijkheid komen in het benaderen en begeleiden van kwetsbare patiënten en cliënten? Kunnen jouw gespreksvaardigheden wat stimulans gebruiken. Zoek je naar meer verbinding met de mens in de kwetsbare patiënt/cliënt?

Allemaal vragen en behoeften die in de training: Van hoofd naar Hart, omgaan met de kwetsbare mens… aan bod komen. We richten ons op de communicatie met deelnemers uit kwetsbare doelgroepen: zoals mensen met een psychiatrische achtergrond, psychische of verslavings-problematiek of een licht verstandelijke beperking.

We werken interactief met oefensituaties uit de praktijk en… met een trainingsactrice die optimaal feedback kan geven op de processen en interactie m.b.t. (non)verbale communicatie en belicht vanuit verschillende niveaus. Oefensituaties praktijkgericht op jouw manier van communiceren met de kwetsbare ander in de dagelijkse praktijk.

Deze incompany training wordt als extra praktijkdag aangeboden aan hulpverleners, als veranderinstrument of nascholing aan teams binnen Zorg en Welzijnsorganisaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Informeer voor een brochure, vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan of een offerte. Neem daarvoor contact op met Mariet: 06 – 2713 6069.