Reis door de Ziel

De Ziel

Kijk naar buiten en zie het weer. Schijnt de zon of misschien nadert er wel regen? Kijk naar binnen en zie je innerlijke weer. Klinkt voor velen onbekend. Mijn vraag aan jou is kijk jij wel eens naar je innerlijke weerbericht? Hoe is je stemming, hoe voel je je? Kijk naar binnen en zie je innerlijk landschap, waarin ook jouw innerlijk kinddelen zich begeven. Welke beelden passeren er voor je geestesoog los van je gedachten? Menigeen is druk met het leven van alle dag en de beslommeringen en besteed juist daaraan geen tijd.

Het dagelijks leven zorgt voor indrukken in beelden, gedachten, gevoelens en emoties óók op de ziel. Vaak door vele levens heen. Ergens onderweg kun je een stukje van jezelf verliezen of achterlaten voor je gevoel. Zielsverlies genaamd en vanuit Sjamanistisch oogpunt een verlies van kracht.

Hoe gebeurt zoiets? Bijvoorbeeld door een indrukwekkende of ingrijpende levensgebeurtenis. Je kan het gevoel hebben dat je achter glas leeft, niet volledig deelneemt aan het leven, een deel van jezelf mist of zoekt, chronische problemen hebben met je gezondheid, moeilijke relaties. Het is een gevoel dat lastig in woorden te vatten is. Een zoektocht en je blijft zoeken. Het is een weten dat je iets moet, maar wat?

De ziel, een reis? Vaag deze begrippen is vaak het oordeel. Alles is bezield: de mens, het dier, de plant, de steen, de zon, de maan, de sterren, de rivier, de berg, het water, het vuur, de lucht en de aarde. Alles is bewust. De ziel is iets ongrijpbaars en bepaalt een belangrijk deel van het Zijn. Vanuit het Sjamanistisch bewustzijn kun je reizen en informatie krijgen buiten de normale zintuigen om door een soul retrieval – een transpersoonlijke reis van de ziel. Het afdalen in jezelf naar je onderbewuste, in vertrouwen. Het doel van de reisgids is de kwaliteit, die door het voorval is verloren, weer terug te brengen samen met het inzicht daarin. Het hersteld de heelheid van de ziel.

Eng? Logisch. Raar? Nee, voor mij heel gewoon en daar begeleid ik je bij als reisgids vanuit een gedegen ervaring en opleiding in een paar consulten. Eerst samen in gesprek, ontmoeten en op onderzoek gaan in jouw wereld van alle dag, dan vertrouwen en dan daarna innerlijk op reis in je onderbewuste… Een ontmoeting met jezelf, de ander, je innerlijke kind(delen), je dierbaren, je schaduw en/of pijn, je krachtdier, je gids. Laat je verrassen.

Een reis van de ziel is vooraf niet te voorspellen, uniek en alleen voor jou. Mag ik je tochtgenoot zijn? En weet je hoeft mij niet te geloven, stel je open, ervaar, luister, herinner en neem mee wat waardevol is voor jou….