Mariet

Een therapeute en trainer pur sang

Zo omschrijf ik mezelf. Gezond nieuwsgierig naar mensen en wat hen innerlijk beweegt. Ik ben een sterke en tegelijkertijd ook kwetsbare vrouw met een missie die zelf het grootste deel van haar leven met ziekte en pijn moest leren omgaan. Mijn benadering is oprecht en met humor, gebaseerd zowel op ervaring als op inzicht en kennis. Ik schuw de confrontatie niet en ondersteun met passie mijn cliënten in het hervinden van zichzelf, hun gezondheid, kracht, vertrouwen en in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.
Mijn werk verricht ik voornamelijk in de Stedendriehoek; Deventer, Apeldoorn, Zutphen. De praktijk is gevestigd in Bathmen (bij Deventer).

In alle rust, met een realistische kijk en een luisterend oor, werk ik samen met mijn cliënt aan de kern van het probleem, waardoor men eerder tot een inzicht en/of een oplossing kan komen of tot verwerking van een (traumatische) ervaring. Mijn cliënten zijn volwassenen, maar ook jonge kinderen en pubers met concentratiestoornissen, hooggevoeligheid of diepgaande emotionele problemen.

De hulpvragen zijn heel divers en bestaan niet alleen uit klachten op lichamelijk maar ook op psychisch en psychosociaal gebied. Regelmatig zijn klachten niet te diagnosticeren.

De leeftijdsgrens van cliënten ligt tussen de 6 weken en 90 jaar.

Daarnaast begeleid ik collega’s in het complementaire veld en terug naar de werkvloer, ook als mentor, coach ik stagiaires in mijn praktijk en geef ik als gastdocent les, in het vak Leertherapie en Praktijkvoering, op de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

Als trainer geef ik met veel plezier mindfulness (zelf)compassietrainingen aan groepen én communicatie-trainingen in de vorm van Van Hoofd naar Hart trainingen aan zorgprofessionals in de hulpverlening en als Plato-geaccrediteerde bijscholing voor therapeuten.

Het is een voorwaarde dat de cliënt eerst een arts heeft geconsulteerd over zijn/haar klachten. Het is niet mijn taak om een medische diagnose te stellen! Ik werk multidiscipliniar in combinatietherapie, indien noodzakelijk met (ortho)pedagoog, psycholoog, psychotherapeut, psychiater en/of jeugdzorg. Indien gewenst begeleid ik ook kind/leerkrachten door inzicht te geven bij gedragsproblemen a.g.v. overprikkeling, HSP of hyperactiviteit.

Natuurgeneeskundig Register A-therapeut:
Kamer van Koophandel nummer: 08195460