Gesprekstherapie

Bewustzijn en gedrag

Het onderbewuste speelt vaak een essentiële rol in dagelijkse patronen. Door tijdens een consult het gesprek aan te gaan en je te spiegelen, laat ik je kennismaken met de onbewuste geestelijke delen in jouw zelf. Het domein van het bewustzijn. We kijken samen naar waar je vastloopt of wat je vermijdt in de communicatie en omgang met de ander, je non-verbale communicatie en de doorwerking van het ego op jouw dagelijks functioneren. Het doel is om tot bewustwording te komen, bewustwording houdt innerlijke groei en verandering in. Het zorgt voor een beter evenwicht tussen de psyche, het fysieke lichaam, emoties én het transpersoonlijke -geestelijke- deel in jouw zelf.

Het geeft je zelfinzicht en de kracht om jouw innerlijke kracht te hervinden, bewust te worden van gedragspatronen. Zo ontstaat er opnieuw vertrouwen, wordt oud zeer verwerkt en pijnlijke emoties doorleeft. Doorleven betekent ruimte. De ruimte om keuzes te maken. Ruimte ook voor flexibiliteit, meer vitaliteit, rust en plezier in jouw leven.

Bij transpersoonlijke gesprekstherapie is geen sprake van vaststaande methoden of technieken. Het proces ontvouwt zich in verbinding, in het moment, op basis van wederzijds vertrouwen en een hulpvraag, emotie of gevoel. In de therapie wordt gebruik gemaakt van diverse gespreksvormen, lichaamsbewustzijn, visualisaties, beelddenken, adem, voice dialogue, innerlijk kindwerk, reading en het sjamanisme.

Energetische gesprekstherapie wordt toegepast als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en erkend door de zorgverzekeraars, waardoor de consulten (deels) worden vergoed.