Compassietraining

‘Maak de wereld milder, laten we bij onszelf beginnen’

Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf als van anderen. Compassie is een algemeen menselijke eigenschap die bij iedereen in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei is gekomen. In deze training worden allerlei mogelijkheden aangeboden tot het ontwikkelen van mildheid en compassie, waarbij eerst aandacht wordt besteed aan zelfcompassie. (Zelf)compassie is bevorderlijk voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren blijkt uit divers wetenschappelijk onderzoek.

(Bron: Compassie in je leven, F. Koster & E. v.d. Brink)

Focusgroepen:
Na een intensief opleidingstraject bij Frits Koster en Erik van den Brink is Mariet sinds 2017 MBCL register B trainer (zie ook: www.compassietraining.nl) en in de afrondingsfase om geschoold te worden tot register A-trainer (zomer 2018). De compassietrainingen, deels volgens het Mindfulness-Based Compassioned Living programma, worden aangeboden in groepen tot 6 personen. Het voordeel hiervan is o.a. dat je meer persoonlijke aandacht krijgt en oefent in een kleine vertrouwde setting.

De focus ligt op trainingen voor mensen die te maken hebben met: stress, (chronische) ziekte, depressie en/of trauma. Daarnaast is er een groep voor hulpverleners en mantelzorgers. Als mantelzorger of hulpverlener is goed zorgen voor jezelf een voorwaarde om er te zijn voor je naasten of cliënten, daarin wordt ontspanning, grenzen en de eigen behoefte vaak vergeten.

Heb je een Mindfulness-training MBSR of MBCT gevolgd en zoek je verdieping meld je dan aan. Heb je ervaring met meditatie of beoefen je ZEN dan is deelname ook mogelijk. Voorafgaand aan deelname is er altijd een telefonisch kennismakings-gesprek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een informatiepakket aanvragen per email? Bel of mail vrijblijvend: 06 – 2713 6069 / info@mariet-rutten.nl.

Praktische info:
De trainingen bestaan uit negen bijeenkomsten om de 14 dagen, zodat er voldoende tijd is om de oefeningen thuis te vervolgen.

Er wordt lesgegeven in Wilp (gelijkvloers) op vrijdagochtend

en in het centrum van Deventer op woensdagavond.

Het trainingsprogramma bestaat uit verschillende thema’s en een aantal geleide meditatie-oefeningen. Er is ruimte voor individuele behoefte en interactie als groep. De training is niet therapeutisch van aard. De kosten bedragen: € 300,- incl. cursusmap en oefenmateriaal.